Πώς μπορεί το Ρέικι να βοηθήσει άτομα με πεπτικές διαταραχές;

Σχετικά με το Ρέικι και τις πεπτικές διαταραχές

Μπορεί το Ρέικι να βοηθήσει άτομα με SIBO, GERD, IBS ή άλλες πεπτικές διαταραχές;
Οι πεπτικές διαταραχές επηρεάζουν δραματικά την ποιότητα ζωής του πάσχοντος. Ανάλογα με το θέμα, ο πάσχων μπορεί να αναγκαστεί να αποφύγει ορισμένες τροφές για να ανακουφίσει τα συμπτώματα ή ο πάσχων μπορεί να έχει συμπτώματα ανεξάρτητα από τα προληπτικά μέτρα που παίρνει. Τα άτομα με αυτές τις διαταραχές περνούν μερικές φορές ολόκληρη τη ζωή τους αναζητώντας τρόπους βελτίωσης της κατάστασής τους, τόσο στην παραδοσιακή όσο και στην εναλλακτική ιατρική. Μία από τις προσεγγίσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική θεραπεία είναι το Ρέικι, μια μέθοδος που μπορεί ενδεχομένως να προσφέρει κάποια άνεση ή ανακούφιση από τα συμπτώματα ακόμα και όταν άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει.

Πώς μπορεί το Ρέικι να βοηθήσει άτομα με πεπτικές διαταραχές;

Τα άτομα με πεπτικές διαταραχές μπορεί να εμφανίσουν μια σειρά από συμπτώματα, όπως φούσκωμα, πόνο, αιμορραγία, δυσκοιλιότητα, διάρροια, ναυτία, καούρα, αλλαγές βάρους και δυσκολία στην κατάποση. Ανάλογα με τη φύση της πάθησης, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να έρχονται και να παρέρχονται από μόνα τους ή όχι. Για παράδειγμα, τα άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου τείνουν να παρατηρούν περισσότερα συμπτώματα όταν τρώνε τροφές που πυροδοτούν ή βιώνουν υψηλά επίπεδα στρες. Τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, από την άλλη πλευρά, τείνουν να παρατηρούν συμπτώματα μόνο μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες της διαταραχής, η συμμετοχή σε τακτικές συνεδρίες Ρέικι μπορεί να είναι ευεργετική σε ορισμένες περιπτώσεις. Το Ρέικι βοηθά στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος μείωσης του στρες και χαλάρωσης, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να είναι ευεργετικό για το σώμα να ισορροπήσει και να βοηθήσει στην επούλωση. Η ιδέα πίσω από αυτό το είδος της μεθόδου είναι ότι τα συμπτώματα της δυσφορίας και του πόνου μέσα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των πεπτικών διαταραχών, μπορεί να σχετίζονται με διαταραχές στα ενεργειακά μονοπάτια του ατόμου. Το Ρέικι είναι μια μη επεμβατική θεραπευτική τεχνική που προορίζεται να υποστηρίξει την επίλυση του σώματος με αυτές τις διαταραχές, να βοηθήσει στην αποκατάσταση της κανονικής ροής ενέργειας ή «τσι» ή «κι» και να βοηθήσει ενδεχομένως στη βελτίωση των συμπτωμάτων του πελάτη. Ένα χαλαρό σώμα με ισχυρή ενέργεια μπορεί κάλλιστα να χειριστεί καλύτερα τους στρεσογόνους παράγοντες από ένα σώμα του οποίου η ενέργεια είναι φθαρμένη και διάσπαρτη.

Ειδικά πιθανά οφέλη του Ρέικι

Μερικά από τα συγκεκριμένα πιθανά οφέλη του Ρέικι για άτομα με πεπτικές διαταραχές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 Εργασία για την ανακούφιση του πόνου ή της δυσφορίας.

Πολλοί άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε θεραπείες Ρέικι αναφέρουν λιγότερες αισθήσεις πόνου μετά τη θεραπεία. Επειδή οι περισσότερες πεπτικές διαταραχές προκαλούν πόνο, αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για άτομα με αυτές τις παθήσεις.

Χαμηλότερα επίπεδα στρες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε συνεδρίες Ρέικι αναφέρουν ότι αισθάνονται λιγότερο στρες από εκείνους που δεν συμμετέχουν σε αυτό το είδος θεραπείας. Επειδή το άγχος παίζει ρόλο στην παθολογία πολλών πεπτικών καταστάσεων, αυτή η επίδραση του Ρέικι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων ατόμων με πεπτικά προβλήματα έμμεσα.

Περισσότερος έλεγχος της κατάστασης.

Όταν ένα άτομο συμμετέχει σε συνεδρίες Ρέικι, κάνει κάτι προληπτικά για να βελτιώσει την κατάστασή του. Αυτό δίνει στο άτομο μια μεγαλύτερη αίσθηση ελέγχου της κατάστασης και της ζωής γενικότερα.

Στο δρόμο για βελτιωμένη πεπτική λειτουργία.

Επί του παρόντος, έχει ολοκληρωθεί πολύ λίγη επιστημονική έρευνα σχετικά με την ικανότητα του Ρέικι να βελτιώνει τις πεπτικές διαταραχές. Ωστόσο, ανέκδοτες αναφορές από άτομα που υποφέρουν από πεπτικές διαταραχές δείχνουν ότι το Ρέικι μπορεί να είναι ένα υποστηρικτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του πόνου και της δυσφορίας. Το Ρέικι μπορεί να υποστηρίξει τη συμβατική ιατρική σε ένα σχέδιο θεραπείας ή ευεξίας.

Το Ρέικι είναι μη επεμβατικό και δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για τον πελάτη. Επίσης δεν προκαλεί παρενέργειες. Έτσι, το Ρέικι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με σχεδόν οποιαδήποτε άλλη θεραπεία που συνταγογραφείται από γιατρό, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων και άλλων τύπων θεραπείας.

ΠΗΓΉ:

** Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε στο The Reiki Times, το επίσημο περιοδικό της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Ρέικι.

https://iarp.org/reiki-healing-digestive-disorders/

Μετάφραση Επιμέλεια:

Ανδρέας Ξενάκης
Δάσκαλος και Σύμβουλος
Ολιστικής Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής
Πρακτικής Υγείας
-ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Εναλλακτική Συμπληρωματική Θεραπευτική Με Έμφαση Στη Μικρασιατική Τραπεζούντιο Θεραπεία (MTs)
(Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης)
-Reiki Shihan:
Shinsei ReikiDo
Komyo ReikiDo
Usui Reiki Ryoho
–Dasira Narada
–The Reconnection &
 Recconnective Healing
-Kiatsu
-Πρώτες βοήθειες, ΚΑΡΠΑ, από Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

www.myreiho.eu
[email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *